V sredo, 22. marca, je v popoldanskem času v šolskem večnamenskem prostoru potekal poučen družabni dogodek Čarobna dežela jezikov.

Uvodni del smo posvetili branju odlomka iz Malega princa v sedmih jezikih – slovenščini in šestih tujih: španščini, nemščini, italijanščini, angleščini, grščini in korejščini.

Drugi del prireditve se je odvijal v obliki jezikovnih delavnic, kjer so se udeleženci lahko učili pisanja črk in imen v grščini in korejščini, usvajali nove besede v italijanščini, nemščini in španščini, iskali znamenitosti, trenirali možgane z reševanjem miselnih izzivov na angleški delavnici ter se preizkusili v raznovrstnih tujejezičnih igrah. Prav tako si bomo dogodek lahko zapomnili po nekaterih tujih tradicionalnih jedeh, ki smo jih lahko poskusili.

Udeleženci so pred odhodom domov v mehiškem in korejskem tematskem kotičku lahko posneli zabavno fotografijo ter sodelovali v nagradni igri, ki je dvema izžrebanima učenkama prinesla praktični nagradi.

Poleg učiteljic, ki smo obiskovalcem želele ponuditi čimbolj izkustveno učenje tujih jezikov, so k prijetnemu in sproščenemu vzdušju prispevali dobro razpoloženi in novih znanj željni učenci s svojimi starši.

V tednu od 17. do 21. aprila je kot nadaljevanje prireditve Čarobna dežela jezikov v šolski knjižnici na ogled razstava različnih slovenskih izvodov največkrat prevedene otroške knjige Antoina de Saint-Exupéryja Mali princ, ki letos praznuje 80. jubilej.  Prav tako so ob tej priložnosti predstavljene nekatere tujejezične knjižice, ki jih šolska knjižnica učencem ponuja za izposojo.

Aktiv tujih jezikov