V okviru svetovnega dneva jezikov, od 2001 tudi Evropskega dneva jezikov, ki ga praznujemo 26. septembra, na naši šoli že tradicionalno v tednu pred njim (letos med 20. in 24. 9.) posvečamo posebno pozornost jezikom: materinščini in tujim. Preko jezikovnega kviza in glasbenih minutk v domačem in tujih jezikih med glavnim odmorom se spomnimo bogastva jezikovne pestrosti. Letošnja izvedba bo tako kot lanska prilagojena aktualnim epidemiološkim razmeram.

V obliki celoletne dejavnosti poteka objavljanje vsebin na jezikovni tabli v različnih jezikih. Mesečno se v ospredju izmenjujejo angleški, nemški in španski jezik: učiteljice tujih jezikov s svojimi učenci pripravimo besedišče ter ga dopolnimo s slikovnim gradivom. Občasno jezikovno pluralnost dodatno razgibamo tudi z drugimi tujimi jeziki.

Učiteljice tujih jezikov si preko jezikovno usmerjenih dejavnosti in jezikovne table, ki je učencem na ogled pred vhodom v šolski večnamenski prostor, prizadevamo za čim širše ozaveščanje o jezikovni in kulturni raznolikosti ter spodbujamo k učenju jezikov in medkulturnem razumevanju.

 

Vodja: Denija Marmilić Peršič