Spoštovani starši.

Iz medijev ste že seznanjeni, da se pogoji za obiskovanje pouka nekoliko zaostrujejo.
Vlada Republike Slovenije je na seji 5. 11. 2021 sprejela Odlok o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19, s katerim zapoveduje nošenje mask vsem učencem od 1. razreda dalje od ponedeljka, 8. 11. 2021, dalje.

Uporaba zaščitne kirurške maske ali maske tipa FFP2 (v nadaljevanju zaščitna maska) je obvezna pri gibanju in zadrževanju v vseh zaprtih javnih krajih oziroma prostorih. Niso več dovoljene zaščitne maske iz blaga. Uporaba zaščitne maske je obvezna tudi pri gibanju in zadrževanju na odprtih javnih krajih oziroma prostorih, če ni mogoče zagotoviti medosebne razdalje najmanj 1,5 metra.

Pričakujemo tudi nova navodila glede samotestiranja, ki pa bodo veljala od 15. 11. dalje, zato vas takrat obvestimo tudi o tem.

Zavedamo se, da med vikendom niste vsi, predvsem starši mlajših otrok, nabavili kirurških mask, zato bomo jutri na to le opozarjali, v torek pa pričakujemo, da učenci ne nosijo več tekstilnih mask.

Starše pozivamo, da razumete in sprejemate naša navodila, ki si jih nismo »izmislili« na šolah, zato vas prosimo, da v primeru, da se s tem ne strinjate, svoje nestrinjanje sporočite na inštitucije, ki navodila sprejemajo in ne na naše učitelje ali name.

Naša želja je, da šola ostane odprta. Lansko šolsko leto nam je ostalo v zelo neprijetnem spominu, predvsem zaradi dolgotrajnih posledic, ki jih je pustilo dolgotrajno šolanje na daljavo.

Hvala za razumevanje.

Daniel Horvat
ravnatelj