SPLETNA STRAN NAŠEGA RAZREDA BO V TEM ŠOLSKEM LETU NAMENJENA STARŠEM IN UČENCEM 4. C  RAZREDA. POTRUDILA  SE BOM, DA BOSTE PREKO SPLETA, Z  BESEDO IN SLIKAMI, OBVEŠČENI O VSEH POMEMBNEJŠIH DOGODKIH.

URNIK 4.C RAZREDA             

RAZREDNIČARKA . ALMA LESKOVIC GROŠELJ

DOPOLDANSKA GOVORILNA URA : PONEDELJEK, 4. ŠOLSKO URO (10.45-11.30)


SPOŠTOVANI STARŠI 4.C RAZREDA!

POVABILO NA RODITELJSKI SESTANEKVIDEOKONFERENCO,  KI BO V ČETRTEK, 8.4.2021 OB 18.00.


OBVESTILO ZA UČENCE IN STARŠE 4.C RAZREDA OB PONOVNEM ŠOLANJU NA DALJAVO

Spoštovani starši in učenci!

Učenci so pri pouku dobili ustna in pisna navodila(beležka) glede ponovnega pouka na daljavo v naslednjih dneh. V izogib morda kakšni nejasnosti, sem pripravila kratka pisna navodila za četrtek, 1.4.2021, petek 2.4.2021 in torek, 6.4.2021. Navodila so informativna in se lahko tudi še malo spremenijo. Vsa ostala navodila bodo objavljena kot doslej v spletni učilnici 4.c.

V dneh pouka na daljavo, bomo izpeljali nekaj dni dejavnosti, ki so po programu predvidene(1ŠD,1TD,1ND).Predvidoma bomo športni dan (pohod) izvedli v petek,2.4.2021.

Glede na učne vsebine v četrtek, so učenci v šoli prejeli mapice, kjer imajo učne liste za utrjevanje slovenskega jezika-besede nagajivke in besedilo za književnost, ki jo bodo imeli v sredo, 7.4.2021. Pri pouku matematike bomo nadaljevali z ulomki v SDZ, pri NIT so prejeli vprašanja za utrjevanje učne snovi, na katera morajo pisno odgovoriti v zvezke. Enako velja tudi za DRU.

V torek, 6.4.2021 bomo izpeljali tehniški dan-HIŠICA IZ KARTONA. Vsa ustna in pisna navodila imajo napisana.

Učenci bodo v teh dneh tudi prebirali knjigo Dima Zupana o Hektorju. Domače branje bomo izpeljali, če bo potrebno, na daljavo. Vsi učenci so si knjigo z omenjenim naslovom tudi izposodili v knjižnici.

Navodila za delo na daljavo bodo objavljena v spletni učilnici od torka, 6.4.2021 dalje.

Srečanja preko zoomov bodo potekala, če bo potrebno, od 12.4.2021 dalje, v primeru, da še ne bomo šli v šolo. Vse boste sproti obveščeni, sicer pa vse ostane enako kot v prejšnjem šolanju na daljavo(telefoni viber,maili…).Tudi zoomi in povezave ostajajo enaki.

Prosim, res lepo prosim, naj učenci sproti delajo, pišejo in jih pri delu vzpodbujajte k samostojnosti.

Roditeljskega sestanek– bom sporočila kdaj in na kakšen način ga bomo izpeljali, okviren datum in ura je( videokonferenca, 8.4.2021 ob 18.00). Obvestilo bo objavljeno v spletni učilnici. Glede na to, da smo v tedenskih, dnevnih stikih in da komunikacija poteka ves čas v vseh smereh, Vam vse  sporočim pravočasno. Ker ste me nekateri starši  prosili, da ne bi imeli srečanja preko videokonference, se ne obremenjujte s tem. Se bomo slišali preko telefonov oziroma bom poskrbela, da se boste vsi z vsem seznanili…,zato ne skrbite!

Ocenjevanje poteka po planu in imamo ocen pri vseh predmetih dovolj.

Samo s skupnimi močmi, dobro voljo, srčnostjo in optimizmom bomo lahko prebrodili te res negotove in dokaj težke čase. Verjamem v dobro vseh nas, da nam bo uspelo.

 

Ostanite zdravi in pazite nase.

Borovnica, 31.3.2021

Vaša razredničarka Alma L. Grošelj


PRIPRAVA NA CANKARJEVO TEKMOVANJE IZ ZNANJA SLOVENŠČINE

Ponovno smo začeli s pripravami na tekmovanje (Deček Brin na domačem kolišču). Prosim, da učenci prihajajo na priprave, ki potekajo ob ponedeljkih in petkih zjutraj, ob 7.15, v naši učilnici.

Tekmovanje bo potekalo 12.4.2021. Učenci naj berejo knjigo in pregledujejo in razmišljajo o prebranem besedilu tudi s pomočjo učnih listov, ki so jih dobili v šoli pri interesni dejavnosti.


DOMAČE BRANJE, NAŠA MALA KNJIŽNICA IN CANKARJEVA BRALNA ZNAČKA

1.DOMAČE BRANJE : Vid Pečjak – Drejček in trije marsovčki

2.DOMAČE BRANJE : Dim Zupan : Hektor (katerokoli knjigo)

3.DOMAČE BRANJE :  Pravljice oziroma po dogovoru

NAŠA MALA KNJIŽNICA

Vsak učenec dobi Ustarjalnik. Ustvarjalnike imamo v šoli.

CANKARJEVA BRALNA ZNAČKA  :

  1. knjige po izbiri.

Pesniška zbirka Toneta  Pavčka ( 3 pesmice se nauči na pamet ).

Knjige za CBZ učenci povedo po predhodnem dogovoru z razredničarko.